Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας :10’
Χρόνος ψησίματος: 50’
Συστατικά
|
|
Εκτέλεση |
||
40γρ βούτυρο αγελαδινό 4 λωρίδες μπέικον κομμένες σε κυβάκια 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο 4 πέρδικες 2 κ. γλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 ml ζωμός κότας 150 ml λευκό κρασί ξηρό 1 κ. γλ. μουστάρδα Ντιζόν 1 κ. σ. τριμμένο θυμάρι
|
Τοποθετήστε μια γάστρα σε δυνατή φωτιά και λιώστε το μισό βούτυρο. Προσθέστε τα μανιτάρια. Σοτάρετε τα και μετά βάλτε τα σε μια πιατέλα και αφήστε τα στην άκρη. Στη συνέχεια προσθέστε και σοτάρετε το μπέικον μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 5’ μέχρι να μαλακώσουν, τότε προσθέστε το σκόρδο. Με μία σπάτουλα ξύστε τον πάτο τις γάστρας . Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Πλύντε και σκουπίστε με λίγο χαρτί κουζίνας μέσα-έξω τις πέρδικες και αλαταπιπερώστε τις . Κατόπιν βάλτε σε ένα τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο, τοποθετήστε τις πέρδικες και σοτάρετε τις από όλες στις πλευρές. Μετά βάλτε τις στην γάστρα. Στη συνέχεια ρίξτε το αλεύρι στο τηγάνι και ανακατέψτε. Προσθέστε τον ζωμό, το κρασί ,την μουστάρδα και το θυμάρι και αφήστε να πάρει μια βράση ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη μέχρι να δέσει λίγο η σάλτσα. Ρίξτε την σάλτσα στην γάστρα και κλείστε με το καπάκι. Βάλτε την στον φούρνο και ψήστε για 20’. Μετά βγάλτε την από τον φούρνο και προσθέστε τα μανιτάρια . Ξαναβάλτε την στον φούρνο χωρίς το καπάκι και ψήστε για ακόμα 10’. Οι πέρδικες θα είναι έτοιμες όταν αρχίσει να φαίνεται το κόκκαλο στο μπούτι και το κρέας του είναι μαλακό. |
Η παραπάνω συνταγή είναι της γνωστής γευσηγνώστριας Μυρσίνης Λαμπράκη.