Τα Πτερωρά Θηράματα όπως ο Φασιανός, η Πέρδικα και το Ορτύκι,..λόγω της υψηλής διατροφικής αξίας που έχουν θεωρούνται από τα πιο πλούσια φαγητά! Δεν είναι τυχαίο που ο φασιανός θεωρούνταν από τα παλιά χρόνια Βασιλικό φαγητό!
Ένα από τα μυστικά για επιτυχημένες συνταγές με πτερωτά θηράματα είναι:
1) το μαρινάρισμα: είναι προτιμότερο το κρέας να μαριναριστεί πριν μαγειρευτεί ή ψηθεί και αυτό γιατί το κρέας του φασιανού, της πέρδικας ή των ορτυκιών δεν περιέχει λίπος. Για να γίνει πιο ζουμερό, ειδικά στο ψήσιμο, χρειάζεται να μαριναριστεί από το προηγούμενο βράδυ ή για μερικές τουλάχιστον ώρες μέσα σε ελαιόλαδο και κρασί. Φυσικά εσείς μπορείτε να προσθέσετε ό,τι άλλο επιθυμείτε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
2) αν πρόκειται να το μαγειρέψετε, τότε είναι προτιμότερο να το μαγειρέψετε σε σιγανή φωτιά και για αρκετή ώρα. Αυτό ισχύει είτε για μαγείρεμα στην κασταρόλα είτε για μαγείρεμα στη γάστρα στο φούρνο. Έτσι τα πουλιά θα σιγοβράσουν με τα ζουμιά τους και θα γίνουν πιο νόστιμα.
Η μαγειρική είναι τέχνη αλλά τα σωστά υλικά κάνουν την διαφορά.