αυτο το φαγητό...

 

 
 

Υλικά

 

Εκτέλεση

 

1 φασιανός

3 λεμόνια

ρίγανη

1/2 κούπα λάδι

Αλάτι

Πιπέρι

                                                   

 

Καθαρίζουμε τον φασιανό, τον καψαλίζουμε και τον πλένουμε καλά.

Τρίβουμε τον φασιανό με το λεμόνι, τον αλατοπιπερώνουμε και τον πασπαλίζουμε με την ρίγανη (εξωτερικά και στο άνοιγμα της κοιλιάς).

Σε ένα ταψί ρίχνουμε το λάδι το χυμό των υπόλοιπων λεμονιών, 1 κούπα ζεστό νερό και τον φασιανό και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στη γάστρα για 1 1/2 ώρα περίπου.

Κατά την διάρκεια του ψησίματος βρέχουμε το ψητό με την σάλτσα για να μην στεγνώσει