Σε υψόμετρο σχεδόν 1000 μέτρων και λίγο έξω από το Κυπαρίσσι Γρεβενών περικυκλωμένη από βελανιδιές στους κατάφυτους πρόποδες τις Πίνδου βρίσκεται η μονάδα μας, εκεί ...στο απόλυτα φυσικό περιβάλλον αναπτύσσονται τα πουλιά μας.

Κάνοντας μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν θα δείτε πως επιλέξαμε αυτό το ονειρεμένο μέρος  και γιατί!

...από μια κληρονομιά,.. κληρονομιά ψυχής για τον τόπο, που δόθηκε από γενιά σε γενιά και από πατέρα σε γιο.

Έτσι κάπως ξεκίνησε και η ενασχόληση με τον φασιανό, από τον πατέρα του Βαγγέλη, τον Διονύση Παπαδόπουλο ο οποίος το ’94 επιστρέφει μόνιμα στο χωριό του μετά από 35 χρόνια μετανάστης στην Αυστραλία, στήνει έναν κλωβό αρχικά για 20 φασιανούς που του δώρισαν. Στην πορεία όμως, καθώς διαπιστώνει πως και η ζήτηση αυξανόταν, επεκτείνει τους κλωβούς και η παραγωγή του πολλαπλασιάζεται. Σαν "χείρα βοηθείας" επιστρέφει στην Ελλάδα και ο γιός του ο Βαγγέλης, ασχολείται και αυτός ερασιτεχνικά στην αρχή και επαγγελματικά στην συνέχεια μέχρι σήμερα όπου ζει μόνιμα με την γυναίκα του και τα τρία τους παιδιά,....

 Αφού έκανε το χόμπι του επάγγελμα, ακολούθησε πολλή μελέτη, ταξίδια στο εξωτερικό, επικοινωνία και συνεργασία με επιστήμονες που έχουν ασχοληθεί ή που ασχολούνται με το είδος, έβαλε πολύ αγάπη, μεράκι και υπερβολική προσωπική δουλειά  για να χτίσει την μοναδική καθετοποιημένη ιδιωτική μονάδα  εκτροφής πτερωτών θηραμάτων στην χώρα μας. Μια μονάδα 1400 μ2 στο εσωτερικό της και 15 στρεμμάτων στο εξωτερικό της, που παρέχει ειδικούς χώρους  ανάπτυξης των νεοσσών και εξωτερικούς κλωβούς προσαρμογής των πουλιών πριν την απελευθέρωσή τους στο φυσικό περιβάλλον. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τον φασιανό…την εκτροφή του και πολύ περισσότερο με την προσπάθεια να επαναφέρει το σπάνιο πλέον είδος του κολχικού – κολχικού φασιανού που είναι υπό εξαφάνιση σε όλη την Ελλάδα - εκτός από το Δέλτα του Έβρου που γίνονται κάποιες προσπάθειες για την αναπαραγωγή του.

Είμαστε οι πρώτοι που αποκτήσαμε πιστοποίηση DNA από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τον Κολχικό-Κολχικό Φασιανό.

Αυτά που παράγονται στην μονάδα εκτός από ζωντανά που διατίθενται για απελευθέρωση στην φύση (εμπλουτισμό της) και όχι μόνο, προσφέρονται σήμερα  φρέσκα, κατεψυγμένα, καπνιστά (Εκλεκτά είδη) και επιλεγμένα προϊόντα (συκωτάκια, μπιφτέκια κ.α) επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, αφου πλέον διαθέτουμε ένα σύγχρονο σφαγείο και τυποποιούμε τα προϊόντα μας.

Η μονάδα μπορεί να διαθέσει μέχρι και 40000 φασιανούς κολχικού τύπου, όπως επίσης και άλλα είδη φασιανών όπως: Συρματικός, Μέρα – νύχτα, Βασιλικός, Swinhoe, Kaliz, Κίτρινος, Lady, Blue Eared, καθώς και ορεινή πέρδικα, πεδινή πέρδικα (perdix-perdix), ορτύκια, λευκά και μπλε παγώνια, φραγκόκοτες, γαλοπούλες. Επανέφερε επίσης και τις ενχώριες κότες οι οποίες είναι πιο μικρόσωμες από τα υβρίδια που κυκλοφορούν στην αγορά και φημίζονται για την ανθεκτικότητά τους και την νοστιμιά τους.